#Fredagsbog – uge 12

Der er uger, hvor jeg snubler ind i weekenden; forvirret, desorienteret og slet ikke klar til at forlade min computer og min arbejdstelefon. Der er uger, hvor jeg næsten hele vil være fri for weekend og blot lade ugen fortsætte. Og så er der uger som denne, hvor weekenden føles som en velsignelse, som et længe ventet punktum på en hel uges gøremål. Jeg har virkelig glædet mig til denne fredag og til weekenden, som følger. Ikke fordi, jeg har specielt meget på tapetet eller skal noget helt særligt. Bare fordi jeg trænger til det.

For mit vedkommende kommer weekenden til at byde på løbeture og læsning, oprydning og rengøring efterfulgt af en søndag i selskab med verdens dejligste læseklub. Helt hverdagsligt og helt fantastisk. Og så tiltrængt, det hele.

Lige for tiden læser jeg en del. Læsning kommer meget i bølger og perioder for mit vedkommende. Min koncentrationsevne og trang til fordybelse afhænger stærkt af mit humør, af vejret, af min kalender. Lige nu tror jeg bare, jeg opsøger den ro, bøgerne kan give mig – og så har jeg været heldig at finde de helt rigtige bøger på det seneste. Eller også har de fundet mig.

Bogen der gør mig selskab i aften er Claudine at School af den franske Sidonie-Gabrielle Colette. Indtil videre er det en virkelig charmerende fortælling om den 15-årige Claudine og hendes skolegang og hverdagsliv i en fransk landsby i slutningen af 1800-tallet. Bogen er fyldt med smukke skildringer af det franske landskab, og Claudine er en fantastisk oprørsk hovedperson. Jeg nyder at læse den og har allerede de næste bøger i serien liggende klar til videre læsning.
Jeg blev inspireret til at gribe bogen efter at have set filmen Colette, som har en betagende Keira Knightley i rollen som den franske forfatter.

Hvad læser du på denne fredag? Og hvad skal du bruge din weekend på?

Comments

  1. Jeg har det på samme måde med hensyn til læsevaner i øjeblikket. Det bliver ikke til mange bøger, men det er stadig en stor fornøjelse, når jeg endelig tager mig tid til at åbne en ny bog eller en gammel kending. Tusinde tak for anbefalingen – jeg er nysgerrig nu. Claudine-serien lyder som perfekt forårslæsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *