#Fredagsbog – uge 2

Det føles som om, den her uge er blevet væk for mig. Dagene er smeltet sammen, og det er blevet fredag, før jeg overhovedet nåede at tænke længere end til mandag. Har I det på samme måde? Eller er det bare det hjemmegående liv, der allerede er begyndt at lave tricks med mig?
Om ikke andet, kan jeg trøste mig selv med en nogenlunde produktiv uge. En uge med netværksmøder, en hulens masse vasketøj og oprydning, daglige løbeture, sund madlavning og endda også lidt film- og læsetid og hyggetid med verdens bedste Nico. Og på den måde er det fint nok, tiden passerer. Bare den passerer med noget godt.
Denne weekend bliver nærmest lige så begivenhedsløs, som ugen der er gået. Nico har været afsindigt ophængt på arbejdet på det sidste, så han var i humør til nul planer og ren afslapning. Nuvel! Selv har jeg planer om (endnu) et par løbeture, lange gåture under den blå januarhimmel, oprydning i bogreolen – og muligvis et par timers læsning. Lige nu er jeg nemlig i gang med en ganske lovende bog. 
The Silent Companions af Laura Purcell er, ud over at være en fantastisk smuk bog, også sådan en bog, der er svær at lægge fra sig. Det er en gotisk gyser; en slags gammeldags spøgelseshistorie.  Jeg er kun 87 sider inde, og er allerede stødt på en stum kvinde på et sindssygehospital, et utal af knirkende døre og aflåste værelser, et skummelt maleri, døre der spontant låser sig selv og et børneværelse fyldt med mølædte dukker, som stirrer tomt ud i intetheden. Mere klassisk bliver det vist ikke.
Stemningsmæssigt minder bogen mig faktisk om The Miniaturist af Jessie Burton, som hele verden synkronlæste for et par år siden. På én gang vildt mystisk og atmosfærisk og på den anden side ikke helt mystisk og atmosfærisk nok … Giver det mening? 
Hvad skal du lave i weekenden? Og hvad skal du læse i weekenden? 

Comments

  1. Nogle gange er det også meget rart med sådan nogle weekender! Håber du nyder den 🙂
    Jeg er igang med Swing Time af Zadie Smith – og er faktisk ret vild med den og kan mærke, det kribler helt i fingrene efter at læse videre. Det er lang tid siden, jeg har haft det sådan.

  2. Jeg læser Verdens Vinter, som jeg har været igang med i efterhånden et langt stykke tid, men nu mangler jeg kun omkring 50 sider af de i alt 900. I got this!!

  3. Den var vildt uhyggelig, faktisk! Kunne slet ikke sove efter at have færdiglæst den, haha!

    Og den følelse kender jeg godt. Nogle læseoplevelser kræver bare lidt mere tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *