#Fredagsbog – Uge 7

Klokken er 7, og jeg vågnede for flere timer siden. Jeg sover så dårligt for tiden – måske fordi, jeg savner lyden af Nicos vejrtrækning ved siden af mig, eller måske bare fordi min søvnrytme er blevet lidt forskruet. I hvert fald vågner jeg typisk mellem klokken fire og fem, lysvågen og helt ude af stand til at finde ro. Og så kaster jeg altså bare håndklædet i ringen og står op. Forhåbentligt vender det snart. Nico kommer heldigvis hjem i morgen tidlig, og jeg glæder mig meget til at se ham igen. På sådan en teenagefjollet måde.

Her til morgen har jeg således fået ryddet en smule op. Jeg får nemlig en studieveninde forbi i aften til snackeri og film. I bedste litteratur- og Valentinsånd står den naturligvis på Jane Austen-romantik; Mr. Darcy, Mr. Bingley, Captain Wentworth og alle de andre. Det slår aldrig helt fejl, vel?

Jeg har desuden brugt en del af de seneste søvnløse morgener på at læse. Jeg er startet på lidt af en mammutroman; Camilla af Frances Burney. Det er en 1000-siders lang dannelsesroman skrevet i 1700-tallet. Bogen handler om den unge arving Camilla og en masse intriger og forviklinger, der står i vej for hendes lykkelige slutning. Ifølge bagsideteksten skulle den også have et gotisk islæt – men det er jeg altså ikke stødt på endnu. Der er selvfølgelig også masser af plads til, at det kan dukke op.

Det er en god bog so far. Ganske medrivende og velskrevet. Frances Burney har sans for underspillet komik. Jeg er ellevild med hendes (store) persongalleri og de mange absurde karakterer. Og så er der altså bare noget særligt ved at læse en rigtig lang bog. Der er så mange måder, den kan udvikle sig på, at jeg ikke engang vil gå i gang med at gætte på udfaldet endnu. Det er ret hyggeligt.

Hvad læser du denne fredag? Og hvad skal du bruge din weekend på?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *