#Fredagsbog – uge 7

Jeg måtte lige kigge en ekstra gang i kalenderen, da jeg skulle skrive titlen til dette indlæg. Uge 7. Uge 7? Allerede? Vi er på forunderlig vis nået 7 uger ind i det nye år. Og alligevel føles det stadig nyt.

Før i tiden forbandt jeg altid uge 7 med vinterferie og hjemmehygge; lange dage tilbragt i nattøj og med en god bog. Men siden jeg begyndte på universitetet, har jeg ikke haft fri i uge 7 – og har egentligt heller ikke behøvet det. Selvom tanken om et lille afbræk midt i det grå vintervejr nu er meget rar.

Men, altså. Jeg må nøjes med weekend. Og måske en lille fastelavnsbolle for at jage gråvejret på flugt.

I skrivende stund er jeg kravlet ind i sengen for at læse lidt, inden Nico kommer hjem, og vi skal ned i byen til en fredagsdrink eller to. Jeg er midt i en skøn bog, som jeg hele tiden forsøger at finde et ledigt øjeblik til at læse. En bog, som faktisk har stået på min læseliste i en hel uendelighed.

Bogen er Work af Louisa May Alcott. Louisa May Alcott er primært kendt for Little Women, som omhandler 4 søstre og deres liv under den amerikanske borgerkrig. Hun skrev sentimentale, romantiske og lettere moralske ungdomsbøger – og jeg elsker hendes forfatterskab så højt. At læse hendes ord er som at komme hjem.

Work handler om en amerikansk kvinde og hendes liv i 1800-tallets arbejderklasse. Det er et fremadsynet værk, som handler om kvinderettigheder, arbejdsvilkår og den vedvarende søgen efter mening og sammenhæng i tilværelsen. Den er langt mere socialrealistisk og hård end den drømmende og ungdommelige tone, der præger Little Women. Og så er den (vist nok) delvist selvbiografisk. Hvilket altid er spændende, når det drejer sig om en forfatter, man hele tiden forsøger at lære bedre at kende.

“Far away there in the sunshine are my highest aspirations. I cannot reach them, but I can look up, and see their beauty; believe in them, and try to follow where they lead.” – Louisa May Alcott

Bogen er nok mest interessant for dem, der i forvejen holder af Louisa May Alcott. Men så er den til gengæld også guld værd. Jeg nyder i hvert fald at starte weekenden med den; en weekend, som jeg i øvrigt slet ikke har nogle fastlagte planer for. Der venter blot oceaner af hyggetid og lykketid forude.

Hvad med dig? Hvilken bog starter du weekenden med? 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *