#Fredagsbog – uge 8

Det her bliver en god weekend. Det kan jeg allerede mærke. Her til aften er jeg alene hjemme, da Nico er til fredagsbar på sit arbejde – og jeg aner faktisk ikke, hvornår han kommer ind af døren igen. Det kan både være om en time eller efter midnat. Og det er ham vel undt.
Så jeg kryber blot sammen i sofaen med en god bog. I morgen er det min tur til at spænde danseskoene, for min søster holder 30-års fødselsdag, og jeg glæder mig sådan til at fejre hende – med en uges forsinkelse. På søndag skal jeg pleje tømmermænd i selskab med verdens bedste læseklub. Anne har nemlig inviteret til fastelavnsboller og bogsnak, og det glæder jeg mig til. Det er altid så hyggeligt.

Bogen jeg læser denne fredag er derfor også månedens læseklubsbog, The Binding af Bridget Collins. Jeg er cirka halvvejs og skal nå at færdiglæse den til på søndag. Men det er heldigvis ganske overskueligt, for den er god.
The Binding er en slags fantasyroman, som handler om den unge Emmett, som en dag får en mystisk invitation til at blive oplært i bogbindingens kunst; et ældgammelt og nærmest helligt håndværk. Bogindbinding handler nemlig ikke kun om syninger og om læder, men også om minder, glemsel og ældgamle hemmeligheder. Det er en magisk kunst. En kunst, som desværre ikke kun bliver brugt til det gode …

Bogen er af den slags, som er virkelig svær at forklare. Den giver mig både kuldegysninger og gør mig voldsomt irriteret. Hvert kapitel føles lidt som en blindgyde, og jeg aner ikke, hvornår det næste plottwist kommer, og i hvilken retning plottet bevæger sig hen. The Binding er virkelig god og baseret på sådan et originalt koncept – med bøger og historiefortælling som omdrejningsprodukt. Og så er det også en smuk, og umiddelbart tragisk, kærlighedshistorie.

Hvad skal du lave i weekenden? Og hvilken bog læser du for tiden?

Comments

 1. Oh… den bog kunne godt være noget for mig. Den er skrevet bag øret 😉

  Jeg er i gang med ‘Kvinden i graven’, som er en thriller, der handler om en pige, der undslap en seriemorder men nu konfronteres med sagen mange år efter, for der er tvivl om, hvorvidt man fangede den rigtige person dengang… Indtil videre ganske spændende.

  God weekend!

  • Den kan varmt anbefales. Omend historien tog en skarp drejning, efter jeg skrev dette indlæg. Og pludselig slet ikke var så meget fantasy-roman som en kærlighedsfortælling.

   Og åh, det lyder spændende – og nervepirrende! Jeg er simpelthen så dårlig til at læse krimier, det gør mig så nervøs!

 2. Hvor lyder det til at være nogle gode weekendplaner!

  Jeg har “The Binding” på “købelisten” til næste uge, hvor jeg skal til London for jeg har virkelig hørt så meget godt om den 🙂

  Lige nu læser jeg “Nevermoor: The Trials of Morrigan Crow”, som er SÅ hyggelig, og indtil videre virkelig eventyrlig.
  Fortsat rigtig god weekend, kære Rikke!

  • Det har virkelig også været en skøn weekend! Det håber jeg også, din har været! Den ventende London-tur lyder i hvert fald fantastisk. London er altid sådan en god by at besøge, kigge på besøg i og udforske.

   Jeg skriver mig “Nevermoor” bag øret – eventyrlig er et af mine yndlingsstikord til gode bøger!

   <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *