Hello April

Det er sjovt, så hurtigt verden kan vende på hovedet. Det er også sjovt, hvor hurtigt man kan vænne sig til det og opfinde rutiner i selv det mest rutineløse.

I hvert fald er jeg landet. I en ny normal. I en ny hverdag. I en ny verden, hvor afstand, hygiejne og småtingsglæde er livsnødvendige elementer. Og det er med dét for øje, jeg har lavet månedens ønskeliste. Hvis lockdown’en slutter efter påske, vil jeg selvfølgelig klemme en række mere udadvendte aktiviteter ind; museumsbesøg, biografture (brænder stadig for at se Little Women) og en smule familiehygge, når myndighederne altså vurderer det forsvarligt igen.

Men indtil da forsøger jeg at fokusere på hjemmehyggen. På de små ting, som kan lade sig gøre nu og her. Det er det muliges kunst med taknemmeligheden i fokus.

I denne april vil jeg:

 • … Endelig få læst Buddenbrooks af Thomas Mann. Jeg har aldrig læst specielt meget tysk litteratur, men jeg har altid gerne ville læse denne. Og så har jeg en undskyldning for at købe denne pæne udgave (hos en af Odenses hårdt kæmpende selvstændige boghandlere, selvfølgelig).
 • … Holde virtuel vindate med mine tidligere kollegaer. Vi skulle egentligt have mødtes i København til påskefrokost, men det kommer tydeligvis ikke til at ske nu – så nødløsning it is!
 • … Se nye afsnit af Westworld hver mandag! Det er god timing, at serien nu er startet op igen.
 • … Bage en tærte. Pæretærte, måske. Det er længe siden, jeg har gjort det.
 • … Have den bedst mulige påskeferie i selskab med Nico. Egentligt overvejede jeg at aflyse mine påskefridage, fordi det ærligt talt virkede som spild. Men jeg har besluttet mig for at holde fast og få et afbræk fra hjemmearbejdsdagene.
 • … Fortsætte de lange morgengåture og stræbe efter 10.000 skridt om dagen. Det har stået lidt sløjt til med månedens gennemsnit i marts.
 • … Rydde op på altanen og gøre den mere hyggelig og præsentabel. Det er jo trods alt altansæson lige om lidt.
 • … Spise ude herhjemme med Nico. De seneste to fredage har vi skålet i et glas vin og afhentet en lækker menu hos en af byens restauranter. Bare lige for at markere weekenden. Dét skal afgjort fortsætte resten af lockdown-perioden.
 • … Rydde op og gøre fint i mine kosmetik-skuffer. Der gemmer sig helt sikkert alt for mange halvtomme emballager og indtørrede mascaraer.
 • … Begynde at scrapbooke lidt igen. Jeg var god til det for et par år siden, men projektet blev med tiden for omfattende. Nu har jeg købt en scrapbook i et lidt mindre format, som jeg gerne vil starte forfra i.
 • … Tage mentale pauser. Fra telefonen, fra mailen, fra nyhedsstrømmen og fra tankerne. Det er altså vigtigt. Mere end nogensinde før.

Hvad står på din april-liste?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *