Hello December!

Og så kom december. Endelig. Mit sine optændte gadelys, de første snefnugvarsler, julehygge og en fyldt kalender. December er en af årets smukkeste måneder, og hvert år bliver jeg helt forelsket i julehøjtiden på ny.
Denne december er også kærkommen, fordi november, hånden på hjertet, var hård. Det er en måned, jeg både skal fordøje og flygte lidt fra. Og hvad er bedre end at løbe direkte ind i decembers favn? Min kalender er allerede fyldt med rare aftaler og endnu rarere mennesker. I år vil jeg gøre mig umage med at tage mig tid til at nyde julen. Det nåede jeg nemlig ikke rigtigt sidste år … 
I denne december vil jeg:
 • … blive ved med at løbe. Selvom det er vildt koldt udenfor. Men med alle de julefrokoster i vente, kan det vist ikke nedprioriteres. Ahem.
 • … bage en krydderkage. Findes der noget mere julet end nelliker og kanel? 
 • … genlæse mine yndlingsjulefortællinger: Little Women af Louisa May Alcott, A Christmas Carol af Charles Dickens og en lille samling af engelske juledigte.
 • … se Narnia på Aarhus Teater. Det skal jeg faktisk allerede på søndag med fantastiske Gitte.
 • … forsøge at finde pakkelegsgaver, der er lige dele sjove og brugbare. Der er trods alt en grænse for hvor mange rensdyrpandebånd, man kan bruge. Eller hvad?
 • … lokke Nico til at holde et vaskeægte julefilmsmarathon sammen med mig. Dyner i sofaen, popcorn og fjollede film hele natten lang. Kan eventuelt kombineres med julefrokosttømmermænd. 
 • … købe gaver og pakke dem ind i nogenlunde god tid. Især sidstnævnte halter altid en smule. 
 • … holde juleaften hjemme på gården i Janderup med familien. Med alle de skøre traditioner, alt det mad og alle de Disneyfilm der hører sig til i den anledning. 
 • … krydse fingre for snevejr og lange gåtur med knitren under fødderne.
 • … nyde nattøjsdagene mellem jul og nytår. Bare traske rundt i blødt tøj og sætte virkeligheden på pause. 
 • … gøre lige så stille status på året. Og forsøge at finde ud af, hvad det næste år skal byde på. Jeg har nogle ret store beslutninger i vente, som kræver lidt tænketid. 
 • … til frisør og få farvet hår inden årets nytårsfest (som vist nok holdes hjemme hos os igen i år). Jeg glæder mig til en aften i selskab med verdens bedste kæreste og verdens bedste søster. Hvor julen for mig er en familiehøjtid, er nytår i høj grad et samlingspunkt for vennekredsen. Og det er så skønt med den balance; som en dobbelt gevinst. Først familiefest og så en venskabsfest ugen efter. Hvad kan man ønske sig mere?
Har du gode planer for julemåneden? Hvad står øverst på din decemberliste?  

Comments

 1. Vi gør os ikke super meget i konkrete planer herhjemme endnu, men jeg glæder mig helt vildt til d. 21. december, hvor kursen bliver sat mod Fyn og masser af familiehygge – og ikke mindst bedsteforældre, så der måske bliver lidt uforstyrret læsetid til mig 😉 I det hele taget er jeg sikker på, julen i år bliver noget så rar <3

 2. Hvis jeg ikke allerede var i julestemning, så var jeg straks blevet det, da jeg læste dit indlæg 🙂

  En af mine vigtigste mål for denne måned er at få genlæst den første Harry Potter bog. Har planer om at genlæse hele serien i løbet af det næste halve år, og jeg tænkte, at december var perfekt til den første bog.

  Mvh.
  Den lille Bogblog

 3. Åh, hvor fint sagt! Tak 🙂

  Og sikke en god idé. Jeg forbinder også den bog med jul. Har dog lige genlæst i anledning af London-turen. Pønser dog på et lille filmmarathon snarest … 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *