Hello March!

Det er endelig marts. Selvom det føles som om, det allerede har været marts i lang tid. Det skyldes nok mest af alt vejret; de milde solskinsdage og de små blomster, som vrimler frem overalt i Odenses parker og skovbunde. Vinteren, der i januar virkede så endeløs, er nu helt forsvundet. Og jeg er så klar til forår.

I marts har jeg allerede planlagt en lille håndfuld aftaler, og så glæder jeg mig særligt til en weekend i det vestjyske hos mine forældre. Det er længe siden, jeg har hevet en hel weekend ud af kalenderen på den måde, men jeg trænger til det. Trænger til den ro og den kærlighed, mine forældres hjem er så fyldt af. Jeg burde besøge dem noget oftere – det siger og tænker jeg altid.

Og ellers? Ellers er marts en længe ventet måned med alle sine forårsfornemmelser og gode gøremål. Jeg planlægger at nyde hver eneste dag. Hvis den slags altså kan planlægges.

I denne marts vil jeg:

 • … nyde en søndag formiddag alene og tage på solobesøg på en af Odenses hyggelige caféer. Bare mig, en varm kop et-eller-andet og en god bog. Det er altså velvære, når det er bedst.
 • … i gang med aftenløbeturene igen! De har været sat på pause siden november, fordi jeg simpelthen ikke kan udstå at løbe, mens det er mørkt udenfor. Men nu vender lyset langsomt tilbage, og jeg glæder mig til at snøre løbeskoene mere regelmæssigt. Det er løbesæson.
 • … i tråd med ovenstående: glæde mig over sommertid og lysere aftener! Det er altså så tiltrængt med lidt længere lys.
 • … tage i teatret med min søster og se Mio, min Mio, som går lidt endnu på Odense Teater. Jeg elsker Astrid Lindgren, så det er et helt oplagt valg.
 • … måske, måske, måske grave de åbne sko frem fra deres gemmested. Ville det ikke være fantastisk, hvis vejret var til det?
 • … bage boller. Det er så længe siden, jeg har bagt.
 • … snuppe en god, gammeldags forårsrengøring. Hvor jeg får skuret og skrubbet, sorteret i klædeskabet, i kælderen og i bogreolen.
 • … gense en Jane Austen-filmatisering. Evt. Pride and Prejudice fra 2005 med den smukke Matthew Macfadyen.
 • gentage successeen og tage til Silent Reading Party på Odense Hovedbibliotek. Det er jo nærmest blevet en tradition efterhånden. Og det er lige hyggeligt hver gang.
 • … møde læseklubben til brunch og bogsnak. Denne måned læser vi en digtsamling.
 • … købe tulipaner og nyde, de atter er i sæson.
 • … holde foredrag på arbejdet sammen med min seje fotograf-kollega. Det handler om content og engagement på sociale medier – og alle interesserede er velkomne til at kigge forbi. Læs mere her.
 • … smutte med Mette i Café Biografen for at se The Favourite, som Olivia Colman netop har vundet en Oscar-statuette for. Filmen ser helt genial ud.

Hvad skal du bruge årets første forårsmåned på? 

Comments

 1. Det lyder som nogle vidunderlige planer! Jeg kan slet ikke fatte, at Café Biografen er den eneste biograf i Odense, der viser The Favourite nu – så længe har den slet ikke kørt, og jeg opfatter den slet ikke som sådan en nichefilm? Ikke at der er noget galt med Café Biografen, men det sætter bare lidt større krav til planlægningen, når den kun kører én gang i døgnet, hehe 😉

  Knus

  • Jeg er helt enig! Det er skørt, så lidt opmærksomhed den film har fået. Og det kræver netop et lidt større puslespil med Café Biografens tider (som enten forudsætter, man er ledig om formiddagen eller iler fra job til midtby. Suk!).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *