Hello October!

Bedste oktober. Den ægte efterårsmåned, hvor bladene endnu hænger på træerne, men ikke længere er grønne. Svampe der popper op i skovbunden; æbler der bliver gyldne; kastanjer på jorden; græskar på dørtrinnene. Oktober er højdepunktet af efterårsromantik, lige inden den grå og lidt-for-lange november dukker op som en fjollet og insisterende pauseknap mellem efterår og julesæson. 
Hvis jeg ikke var et sommerbarn, ville oktober være min yndlingsmåned. Og denne oktober er ingen undtagelse – jeg har nemlig foræret mig selv en hel uges efterårsferie i slutningen af måneden og booket en lille storbyferie med min mor og min søster. Med travlhed på arbejdet og bøgernes højsæson, er det så tiltrængt. Og jeg glæder mig. 
 I denne oktober vil jeg:

… bage ting med kanel i. Det må da snart være kanelsæson igen, ikke?
… danse fjollet til Just Dance hjemme i stuen, nu når Lady Gaga-koncerten i Royal Arena er udsat.

… invitere Nico på date. Han er så god til at overraske mig med små hverdagsglæder, så nu må det snart være min tur til at forkæle ham. Han fortjener det.
… genlæse Harry Potter-bøgerne (eller måske bare et par stykker). Det er ved at være længe siden, jeg har gjort Harry selskab på Hogwarts.
… nyde London med min mor og min søster. Vandre langs den smukke Regent Street, drikke afternoon tea på The Orangery, vinke til Big Ben, købe mig fattig i Waterstones og græde i mørket til en musical.
… reservere en hel weekend, bare til mig selv. Til ego-tid, ansigtsmaske, dårlige film, løbeture og hårkure. Jeg trænger til det.
… spise frokost på Mothers her i Odense. Jeg har hørt så meget godt om det.
… se filmatiseringen af Nikolai Leskovs fantastiske novelle Lady Macbeth of the Mtsensk District. Jeg læste hans samlede noveller for et par år siden og var særligt imponeret af netop dén gotiske novelle. Nu glæder jeg mig til at se den på det store lærred.
… tage i svømmehallen. Jeg har købt en ny badedragt, og det er flere år siden, jeg sidst har været i svømmehallen. Dét må der rettes op på! 
… vandre ud i skoven med mit kamera og nyde de smukke efterårsfarver.
… rydde op i mit kontorskab. Det trænger! 
… skære et Halloween-græskar med min søster. Det er en fjollet tradition, vi har, og vores græskar bliver altid lettere mislykkedes.
… læse månedens læseklubbog (The Golem and the Djinni), selvom jeg desværre ikke kan nå med til selve læseklubmødet.

Hvad skal du lave i oktober?

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *