Lately … #22

Hvad har I lavet af gode ting på det seneste? Når jeg tænker tilbage på den seneste måned, kan jeg slet ikke skille dagene fra hinanden. Dagene er blevet så underligt indadvendte, synes jeg. Nu er mit arbejde dog langsomt åbnet op igen, og hver dag går jeg gennem en by, der summer mere og mere af liv. Det er rart. Og længe ventet.

Indtil resten af verden vender tilbage til noget, der minder om normalitet, samler jeg på alle de lyspunkter, jeg kan. Her er et par af dem;

… Den seneste måneds hjemmetid har krævet et væld af kreative projekter og påfund. Jeg har f.eks. brugt adskillige uger på at male et såkaldt paint by the numbers-maleri, hvor hver farve har et nummer, der korresponderer med et felt på lærredet. Det var et overraskende tidskrævende projekt, men også ret hyggeligt, mens det stod på. Der er noget meditativt ved at arbejde med hænderne på den måde.

… Jeg går mange ture for tiden, og Odense er så forårsfin. Hver dag er der nye blomster eller træer, der er sprunget ud, og det er sådan en fornøjelse at følge det hele så tæt. For nylig tog jeg en smule forår med mig hjem fra min gåtur – de lyselilla scilla er fra det smukkeste blomstertæppe i Munke Mose.

… Op til påske blev jeg ramt af akut veninde-savn. Pludselig sad jeg bare og savnede bjørnekrammere og hyggesnak, café-aftaler og grineflip. Og jeg anede ikke, hvad jeg skulle stille op med det. Så i et forsøg på at udtrykke lidt kærlighed og sprede lidt glæde i en skør tid, pakkede jeg et par påskekurve og placerede dem foran nogle af mine yndlingsmenneskers døre. I mangel af bedre.

… Min mor gav mig de fineste Harry Potter-plakater i julegave. Men fordi de kommer fra en amerikansk Etsy-kunstner, er målene lidt skøre og ret umulige at finde rammer til. Jeg havde dog langt om længe(!) heldet med mig på eBay for nylig og fik købt rammer i den rigtige størrelse. Heldigvis, for plakaterne er så fine, og jeg er så glad for endelig at have fået hængt op på mit hjemmekontor.

… Findes der noget bedre end pandekager? I sidste weekend lavede Nico en kæmpe portion til morgenmad, og det var noget nær det bedste i verden.

… Herhjemme spiller vi usædvanligt mange brætspil for tiden. Nico købte et helt læs inden påske, og vi har langsomt spillet os igennem stakken. Særligt spillet Flick ’em Up, hvor man fingerknipser små cowboys rundt i dueller, er helt vildt sjovt. Det kan anbefales!

… Jeg går typisk ture om morgenen. Men her den anden dag byttede jeg min morgengåtur ud med en aftengåtur. På vejen hjem så jeg solnedgangen over togsporene, og det var sådan et fint syn. Som det jo altid er. Det er i øvrigt sjovt med solnedgange; man kan aldrig få for mange billeder af dem, selvom man hurtigt bliver træt af at se andres. Det er jo bare et forsøg på at fastfryse et øjeblik, man skulle have overværet for at forstå. Det fejler altid, men det er også altid forsøget værd.

… Findes der noget bedre end god morgenmad? For nylig hentede jeg morgenmad hos Den lille smalle i Odense. De laver den absolut bedste grød med æble, kanel og pærekompot – ren selvforkælelse!

… Siden marts har jeg fundet roen og tiden til at læse nogle af de bøger, jeg længe har udsat. Nogle af de lange som Here I Am af Jonathan Safran Foer og Buddenbrooks af Thomas Mann. Jeg er faktisk blevet helt bidt af at ‘tynde ud’ i min bogreol og læse nogle af de bøger, der har samlet støv længe. Ovenstående er, hvad jeg har læst (eller er ved at læse) indtil videre …

… Ud over at spille brætspil og læse, bager jeg en del. For nylig testede jeg den her opskrift på chokolade cookies – og, åh, hvor er jeg glad for, jeg har lidt ekstra dej i fryseren. De blev nemlig virkelig gode!

… Min smukke Nico. Altid så tålmodig, god og sjov. Jo flere år vi har sammen, desto mere indser jeg, hvor ens vi er. Den seneste måned har vist mig, hvor introverte vi begge er. Nico er bare langt bedre til at tilpasse sig og agere ekstrovert, end jeg nogensinde bliver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *