Min sidste feriedag

Åh, dagen er kommet. Den dag der til tider har virket så uendeligt langt væk og andre gange en smule for tæt på. Den dag jeg har cirklet i min kalender, og som jeg (ubevidst) hele tiden har talt ned til. Min sidste feriedag.
For at bruge en højtelsket kliché: mine tre uger er virkelig fløjet afsted. Jeg har nået så meget, gjort så meget, set så mange mennesker, og jeg har virkelig nydt det hele. Sommeren har været fyldt med fest og farver, jeg har selv fejret fødselsdag, tilbragt en uge med min søde familie, været på drømmeferie i Skotland, været til Grøn Koncert, set gamle veninder og samtidig har jeg også fået klemt enkelte biografture og lækre middage ind mellem det hele. Ah. Jeg smiler, når jeg ser tilbage på den seneste måned.
På sin vis er jeg klar til at tage på arbejde igen, men jeg er ikke klar til at sige farvel til sommeren endnu. Og det skal jeg heldigvis heller ikke – den sidste, bittersøde flig af august er endnu tilbage, og både sommerbryllupper og venindedates venter forude. Jeg har planlagt lidt selvforkælelse i de næste uger, for at frsøde hverdagen lidt – og jeg har tænkt mig at nyde mine friaftener alt det, jeg kan. Og selvfølgelig også dagen i dag, der er den sidste af sin slags.

Det passer mig faktisk fint, at det regner i dag. Så har jeg en undskyldning for at læse videre i Harry Potter-serien (har netop færdiggjort den kedelige bog 5), drikke lidt varm kakao, tænde et duftlys og gemme mig under dynen. Jeg forsøger at klemme den sidste feriesødme ud af ugen, inden mandagen venter.

PS: Det der voksenferie kan i øvrigt virkelig anbefales. Selvom jeg er en smule misundelig på mine studievenner, der lige nu nyder hele to måneders ferie, slapper man altså bare af på en helt anden måde, når man ikke skal vente på karakterer eller bruge tiden på semesterforberedelse og fritidsjob. Jeg har virkelig formået at koble af i år – det var selvfølgelig også tiltrængt efter den rædselsfulde specialesommer sidste år, hvor jeg slet ikke kunne trække vejret for forpligtelser og ‘jeg-burde-gøre’.

Comments

 1. Åh ja, det er en hel anden type ferie, når man arbejder fuld tid. Man lærer virkelig at sætte pris på de få dage man har. Og nyde, at man ikke skal arbejde i ferien, som mange studerende gør.

  Jeg er så småt begyndt en anden slags nedtælling: nedtælling til at skulle tilbage på arbejde efter en laaang barsel! Aldrig har jeg haft så blandede følelser 😉

  PS: er SÅ glad for, at jeg opdagede din ekstra-blog!

 2. Det er det helt sikkert. Der er mindre ferie, men den virker også mere som koncentreret ferie på den måde. Man kobler virkelig af og forsvinder helt ind i feriedøseriet.

  Åh, det kan jeg godt forestille mig må være vildt ambivalent. Hvornår stopper din barsel?

  Og tak! Jeg hygger mig vældig meget herinde. Det er knap så tematiseret 😉

 3. Jeg skal starte til oktober, så har lige lidt over en måned endnu. Men Edith starter i vuggestue allerede i næste uge, så jeg har god tid til at køre hende ind … og så skal jeg tage kørekort, hvilken jeg er rædselslagen for :-/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *